Cum impartim dragostea la doi sau….la mai multi

colaj poze fete

Articolul citit zilele trecute despre cum simte primul copil venirea celui de-al doilea mi-a amintit toate angoasele, temerile si intrebarile de atunci.

Sara avea 2 ani cand am aflat ca va avea o surioara. Pentru ca eu insami eram usor nepregatita- Sofia nu venea conform planului:), mi-a trebui un ragaz sa ma obisnuiesc eu cu ideea si sa o diger. In capul meu gandurile si intrebarile se invalmaseau:

Cum o sa mai pot iubi alt copil ca pe Sara?

Cum voi putea sa impart dragostea la doi ca fiecare sa se simta la fel de iubita?

Dar daca nu se vor intelege? Juca?

Apoi am vazut minunea mica la eco, si am vazut ca e fetita si i-am auzit inimioara. Si a capatat un nume si o identitate. Si un loc in familia noastra. Ana Sofia. Am inceput pregatirea Sarei de atunci. Vorbeam despre ele, faceam scenarii, ne imaginam. Sara o iubea deja,

Stiam ca primele saptamani vor fi critice. Bebele cu nevoile lui, iar bebele meu, Sara, cu ale lui. Sara avea 2 ani jumate, era si ea atat de mica. Prima saptamana acasa a fost dificila. Pana ne-am armonizat, sincronizat programele.

Sara facea totul ca sa atraga atentia asupra ei. Imi venea sa mor cand auzeam refrenul cunoscut Tu esti mai mare, Sara, fii intelegatoare. Am jurat atunci ca nu il voi folosi niciodata ca argument in favoarea uneia. Erau egale si aveau aceleasi nevoi. Asta a fost cheia catre armonia mult dorita.

Toata dragostea, joaca, atentia se imparteau la 2. Baita se facea de 2 ori- odata pentru Sofia, odata pentru Sara. Le hraneam impreuna, le culcam langa mine pe amandoua, ieseam impreuna. Faceam totul impreuna. ba mai mult, Sara a fost ajutorul meu numarul 1.

Nu a fost totdeauna usor. Uneori se lasa cu plans sau eram prea obosita sa gestionez corect situatia. Dar a functionat. Si functioneaza si acum. Se joaca, se iubesc, dorm impreuna. Fac totul impreuna. Cred ca asa va fi mereu. Se si cearta:) Incerc sa nu intervin decat daca e grav, altfel, le las pe ele sa rezolve conflictul.

Imi vine sa rad in hohohote cand ma gandesc ca ma intrebam atunci daca mai pot iubi pe cineva ca pe Sara. Cred ca daca as avea 10 copii, fiecare ar primi portii infinite de iubire. Si inca ar mai ramane:) Pentru ca sufletul nostru are posibilitati nemasurate. Dar nu stii asta, pana nu esti MAMA.


Share this:
facebookgoogle_pluspinterestlinkedin

Categories: Povesti pentru cei mari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>