Tag : activitati-copii-extrascolare

Cum le ocupam timpul micutilor intr-un mod placut si util?

20140919_092603

Fie ca merge la gradinita sau scoala, sunt de parare ca in afara orelor de acolo, e bine ca micutii sa fie expusi si altor tipuri de activitati extrascolare. Sa le dezvolte abilitati, deprinderi, sa isi exploreze pasiunile sau sa descopere unele noi.

In cazul in care si le aleg ei, e si mai bine, daca nu, e bine sa-i orientam noi spre diverse tipuri de activitati, in functie de personalitate, nevoi, afinitati.

La inceput de an scolar am auzit foarte multi parinti interesandu-se de astfel de activitati, fie ele statice, fie de miscare. Posibilitatile si optiunile sunt nelimitate, de la sah, limbi straine, instrument, arte, dans, majorete, teatru de papusi, design vestimentar, balet, gimnastica ritmica, inot, pana la karate, escaladari, schi, arte martiale. Palatul Copiilor, after-school-uri, fundatii, ONG-uri, complexe sportive sunt doar o parte din optiunile pe care le avem la dispozitie.

In cazul nostru a fost simplu, orientarea artistica a Sarei si-a spus cuvantul, ea a fost cea care a optat categoric pentru balet si cursurile de arta. Sofia e interesata de tae kwon do, pe de alta parte:)  Inot fac amandoua, marturisesc, asta a fost optiunea noastra a parintilor:), dar aveau nevoie si de miscare.

Acasa incurajez activitatile creative, aproape in fiecare zi facem cate “un atac al artei”, ne jucam “de-a scoala”, “de-a vacanta”, gatim impreuna, facem sport impreuna, cantam si dansam. Incercam sa transformam activitatile curente, domestice, in timp de calitate al nostru. Si de cele mai multe ori ne reuseste.

Cred si sustin importanta acestor activitati in dezvoltarea personala a copiilor nostri. Prefer de 1000 de ori sa consumam timpul alocat televizorului sau tabletei, unei activitati artistice sau sportive.


Share this:
facebookgoogle_pluspinterestlinkedin

Categories: Povesti pentru cei mari