Tag : conflict

“Cel mai mult imi iubesc sora”

20150120_191902

“Mami, te superi? Dar eu cel mai mult din lume o iubesc pe Sofia pentru ca e surioara mea.”

Si inima mea  tresalta de bucurie, pentru ca am realizat cel mai important lucru, fetele mele se iubesc si au grija una de alta.

Nu a fost intotdeauna usor. Se cearta si ele, au fost momente cand s-au tras de par, au fost foarte multi care-i spuneau Sarei ” las-o pe sora ta, ca e mai mica”.

Nu am folosit niciodata argumentul varstei, ar fi fost frustrant pentru Sara, si, sunt sigura, fara rezultate.

Am pastrat zile “doar cu  Sara” si zile “doar cu Sofia” in care am colindat mall-ul, am mancat inghetata, ne-am dus la film. La inceput se bucurau, acum, nu mai vor . Cel mai bine se simt impreuna.

Nu am intervenit in conflictele lor, decat daca a fost imperios necesar. Iar daca am facut-o, nu am fost inchizitor sau judecator. Pedeapsa s-a impartit la doi.

Am facut totul impreuna, daca Sara are teme, Sofia face si ea o fisa, daca Sofia merge la dans, Sara vine cu noi si o asteptam, citind o carte sau desenand ceva.

In goana nebuna a timpului, am invatat sa transformam orice activitate in momente frumoase, doar ale noastre. Pe masina, jucam fazan sau conversam in  engleza. Asteptarile pe holul Palatului Copiilor intre lectiile lor de dans, balet sunt prilejuri de a petrece timp impreuna, de a afla mai multe de la scoala, gradinita, despre prieteni, dorinte ascunse, vise.

Sunt mereu impreuna, din clipa in care a venit Sofia acasa de la maternitate. Intre ele e cea mai pura si mai curata dragoste. Dupa rugaciunea de seara, inchid usa la camera lor si le aud chicotind.  Au deja mici “secrete”. Noaptea ma trezesc sa vad daca nu s-au dezvelit. De cele mai multe ori le gasesc tinandu-se in brate.

Am realizat cel mai extraordinar lucru. Se au una pe alta si se iubesc. Iar eu sunt cea mai fericita mamica.

20150120_192002-1


Share this:
facebookgoogle_pluspinterestlinkedin

Categories: Povesti pentru cei mari