Tag : emotie

Inceputuri

noi inceputuri

 

Cred ca mereu mi-au placut inceputurile. Emotia, planurile, ideile  care zburda libere si te dezmortesc. Te readuc la viata si deschid porti spre lumi la care doar ai visat, dar ai tot amanat sa intri.  Din comoditate. Lasitate. Teama, 

Nu ma tem de inceputuri. Le privesc ca pe noi provocari. Din care sa invat, sa ma dezvolt, sa cresc. Nu suntem copaci, sa ramanem plantati undeva, Suntem oameni. Cu idei noi, cu vise noi, cu perspective noi. 

Nu imi plac despartirile, asta e adevarat. Dar eu cred ca de fapt nu ne despartim de oameni, ci de anumite povesti pe care le-am trait cu ei. Oamenii raman tot acolo, fiecare cu locul lui in inima ta. Poti sa creezi alte povesti cu ei sau sa pastrezi amintirile frumoase care v-au legat.

Dar tu, mergi mai departe. Catre visul tau. Fara sa mai asculti vocile care incearca sa te intoarca din drum, fara sa te lasi invinsa de obstacolele care se intrezaresc.

M-am schimbat? Da…cred ca e normal. Mi-am dorit altceva in fiecare etapa a vietii mele. In facultate sa invat, sa fiu autodidact, la primul job sa demonstrez, la al doilea sa cresc, apoi sa fiu cea mai buna. Au aparut ele, fetitele, si mi-au aratat ca viata nu e doar cariera. Ca zambetul si fericirea lor sunt infinit mai importante. Am incercat  si caut inca sa gasesc  echilibrul intre a fi mamica cu norma intreaga si a-mi urma visele ,

Cu siguranta, nu va fi usor. Dar merita sa incerc. Inceputul de acum va fi…al treilea copil al meu. Cred in el si voi face totul pentru a-l creste mare si frumos:)

 

 


Share this:
facebookgoogle_pluspinterestlinkedin

Categories: Povesti pentru cei mari

Vorbeste…doar daca vorbele tale sunt mai frumoase decat tacerea

http://www.pinterest.com/pin/35536284533145711/

Nu ti s-a intamplat sa fii alaturi de cineva si sa nu scoti niciun cuvant…si totusi sa va spuneti atatea?

Cuvintele curg si se revarsa in valuri in mintea fiecaruia, dar nu se rostesc…sa nu sparga tacearea. Un fel de conventie intre suflete asemanatoare, tacerea complice de dincolo de cuvinte. Lasa libertate interlocutorilor sa isi imagineze, sa completeze, sa nasca dialoguri, scenarii, povesti…

Odata rostite cuvintele, nu le mai poti retrage inapoi. Chiar si scuzele, nu le nu anuleaza, poate doar le atenueaza.

Sau cuvinte nerostite care dor… Cand dorim din tot sufletul ca cel de langa noi sa ne spuna ceea ce vrem sa auzim. Te iubesc. Imi lipsesti. Mi-e dor de tine. Le astepti cu infrigurare si refuza sa apara…Si in locul lor apar altele. Care te ranesc.

Spune-i cum vrei, empatie, inteligenta emotionala, dar gandeste-te bine inainte de a vorbi…Poate, uneori, e mai bine sa tacem pur si simplu.

http://www.pinterest.com/pin/28569778860554771/


Share this:
facebookgoogle_pluspinterestlinkedin

Categories: Povesti pentru cei mari