Tag : maine

Timpul tace, dar trece

 

f218db5d35fae85ddf2cbd89c411d819

Intr-o zi, cand am luat-o pe Sofia de la gradinita, povesteam ca de obicei ce s-a intamplat in acea zi. La un moment dat, brusc si din senin mi-a zis: Mami, timpul tace, dar trece. 

O fi auzind pe cineva, nu stiu, dar din gurita ei a sunat intr-un mare fel:)

Si, da, are dreptate, timpul se scurge cu mult prea mare repeziciune intre luni si vineri, intre un anotimp si altul, intre vacanta de vara si cea de iarna.  Intre ziua mea si ziua lui. Intre semestru si vacanta, intre azi si maine, intre anul acesta si…la anul.

Obisnuiam sa spun si eu, ca abia astept sa vina weekendul sau ca abia astept vacanta, numaram zilele pana la Craciun sau nu mai aveam rabdare pana la 17.00 cand plecam acasa.

Masuram timpul in functie de evenimente majore sau sarcini pe care le aveam de indeplinit.

De multe ori, eram atat de prinsa in goana  nebuna intre acum si mai tarziu, azi sau maine, incat nici nu mai apreciam clipa. Prezentul.E tot ce conteaza Si singurul pe care nu il mai putem intoarce inapoi.

Azi. Fac din fuga noastra continua o amintire memorabila. Clipe care sa insemne ceva. Daca suntem in masina, in trafic, cantam sau ne jucam fazan inventam jocuri sau rime, daca venim de la scoala adunam frunze si facem art-crafturi. Gatim impreuna. Facem concerte si parada modei. Mergem la film sau la teatru. Dansam. Radem mult, foarte mult.

Nu vreau sa pierd nimic din clipele astea. Nu stiu ce va fi maine. Sau mai tarziu. Vor creste mari si isi vor croi propria viata. Acum insa au cea mai mare nevoie de mine. Traim intens acest timp al nostru si ne bucuram de fiecare clipa. Doar asa mai masor azi timpul, in clipe fericite cu familia mea.

 


Share this:
facebookgoogle_pluspinterestlinkedin

Categories: Povesti pentru cei mari