Tag : premiu

Acum ca ai invatat sa scrii si sa citesti, ai o lume intreaga de descoperit!

20150610_202703

Joi dimineata. Ne imbracam frumos si pornim spre scoala.

Scoala se termina oficial vineri, neoficial mereu, mai devreme.

Nu avem nici emotii, nici coronita. Nu se mai poarta.

Asa cum nu se mai poarta nici festivitatea sau forfota emotionanta din curtea scolii. Festivitatea s-a mutat in clasa, unde tabletele si smartphon-urile zbarnaie de zor.

Premiul I cu coronita, asa cum il stiam eu, nu mai exista. A fost inlocuit, la noi, la clasa I cu o sumedenie de diplome, in functie de competentele fiecaruia. Categorii, ca la Oscar- cel mai bun la scris, la citit, matematica, explorarea mediului, arte, abilitati practice, muzica, sport, religie, engleza, bun coleg, harnicie, etc.. Concursuri Comper, implicare in scoala, comunitate, preocupare pentru mediu si asa mai departe.

O fi bine, o fi rau, nu mai stiu, mi-e greu sa inteleg toate schimbarile care vin peste noi an de an la scoala. Sper doar sa-ti fie bine, copilul meu!

Ma bucur ca vii cu drag la scoala, ca ai continuat  sa faci balet, desi multi altii ne-au spus ca o activitate extrascolara e un lux daca vrei ” sa tii pasul”. Citesti mult si cu placere, scrii in jurnal, te joci “de-a scoala” cu surioara ta. Ma bucur ca ai fost in excursii si ai venit imbujorata si nu mai conteneai sa ne povestesti impresiile de acolo.

Dincolo de sirurile de FB si diplomele de sfarsit de an scolar, acestea din urma vor fi cele mai pretioase amintiri ale tale. Cat ai invatat, cu ce ai ramas, cum  vei folosi in viata tot ceea ce ai dobandit, ce prieteni ai, ce fel de OM ai devenit.

Drumul in viata, ti-l vei alege tu. Si il vei croi, dupa cum esti de puternica si luptatoare. Visele sunt ale tale, nu ale noastre.  Noi vom fi mereu langa tine, cu un pas in urma ta,  sa te prindem daca aluneci sau te ratacesti.

Acum ca ai invatat sa scrii si sa citesti, ai lumea la picioare, fetita mea. Si e minunat, ca o poti descoperi singura!

Te iubim si suntem mandri de tine!

Mama si Tata

 

 

 


Share this:
facebookgoogle_pluspinterestlinkedin

Categories: Povesti pentru cei mari