Tag : prieten

“Ce mai faci?”

 

 

 

450681c6ee8611ec261866923e50f64e

Ne intalnim mereu cu oameni, prieteni, cunostinte. Apropiate, indepartate. Pe unii i-am vazut ieri, pe altii acum o saptamana. Pe unii nu i-am mai vazut de…cativa ani.

Si prima intrebare care vine aproape automat e  Ce mai faci?

Si raspunsul, aproape la fel de automat Bine….

Si apoi continuarea variaza, de la o persoana la alta. Dar aproape  intotdeauna,  prezinta varianta ideala a existentei noastre. Cum ar  putea sa nu ne fie bine? Cum sa afle cineva, oricine, ca poate nu ne e atat de bine?

Si atunci, la slujba ne merge bine, copiii sunt grozavi, am mai facut ceva prin casa, ba chiar am schimbat casa, planuim vacante exotice. Ne intelegem de minune cu sotul/sotia.  Totul e perfect. Sau mai asezatul Bine.

Daca, indraznesti si ai curajul sa te expui si raspunzi pur si simplu: Nu sunt bine e ca si cum rupi vraja, strici karma…nu mai respecti scenariul…

Ne temem sa ne expunem sufletul, ca sa nu fim considerati slabi. Vulnerabili. Ca sa nu fim judecati. Sa nu ni se puna etichete.

Oamenii tind sa faca asta. Din pacate, si “prietenii”. Dintr-o data, sunt toti experti, stiu tot, dau sfaturi, expertize. Sau mai rau, esti exemplul negativ din “gasca” care nu a reusit, care a divortat, care nu are job sau care sta prea mult la job si asa mai departe.

Daca privim cu onestitate in sufletul nostru, daca vrem sa fim cu adevarat sinceri cu prietenii nostri,  raspundem si altfel: Azi nu sunt bine, Ma simt singur, Mi-e dor de.., Sunt obosita

Tu, ca un prieten bun ce esti, nu intreba si nu judeca. Lasa-l pe el sa iti povesteasca, daca vrea. Nu-i da sfaturi, decat daca ti le cere. Nu veni cu alte exemple, pilde, el e unic. Asculta-l. Ia-l de mana. Si arata-i ca nu e singur. Fii…cu adevarat prietenul lui.

 

Sursa foto:  www.pinterest.com

 


Share this:
facebookgoogle_pluspinterestlinkedin

Categories: Povesti pentru cei mari

Sa nu uiti sa imi spui ca ma iubesti

f83f949e34cb0e8364776ea9a72a660b-love

Cand te-am cunoscut aveai aerul acela jucaus si un simt al umorului debordant. Aveai o pasiune si o pofta de viata care imi placeau la nebunie si cu care ma hraneam si eu. Ne plimbam de mana si imi spuneai ca ma iubesti. Imi faceai mereu surprize, iar eu adoram asta.

Am devenit prieteni, iubiti, apoi soti, parinti. Au trecut…15 ani de cand suntem impreuna si peste o saptamana …13 de cand sunt sotia ta. Am avut de toate in anii acestia. E drept nu pe toate laolalta in acelasi timp:)

A fost pasiune, dragoste, magie, dezamagire, rutina, incredere, prietenie. Momente in care am fost cea mai fericita femeie, cea mai implinita mamica, momente in care mi-am pierdut cel mai bun prieten si momente cand am luptat sa il regasesc. Nu a curs totul asa de lin ca la inceput, pe alocuri, a trebui sa ne regasim reperele si directia.

Au fost clipe cand parea mai simplu sa fii singur decat cu cineva cu care te simteai oricum… singur. Nu mai eram nici soti, nici prieteni, nici iubiti….ci doar, parintii copiilor nostri. Da, au fost si momentele acelea…cand am lasat rutina sa omoare dragostea.

Dar a  existat ceva..acel ceva…si noi nu l-am lasat sa moara, mereu a renascut ca pasarea Phoenix si ne-a  aratat ce frumoasa e viata, ce minunat  e sa iubesti si sa fii iubit,  ce bine e sa te poti baza pe cineva si sa ai un suflet alaturi.

Stiu ca noi suntem de pe Venus, iar voi de pe Marte, dar as vrea sa nu uiti niciodata urmatoarele lucruri:

  • sa imi spui ca ma iubesti, cu cat mai des, cu atat mai bine:), as prefera zilnic
  • sa nu mai uiti niciodata sa ma saruti la plecare si la sosire
  • sa continui sa imi faci surprize si sa imi aduci trandafiri, te ador pentru asta
  • sa nu iti pierzi simtul umorului
  • sa te uiti din cand in cand cu mine la o comedie romantica, chiar daca stiu ca preferi SF-ul
  • sa ne bem in continuare cafeaua de dimineata impreuna.
  • sa ramai cel mai bun prieten al meu.

Iar eu….te voi iubi neconditionat.

 

 

 

Sursa foto: www.pinterest.com

Copyright 2014 Gabriela Marginean


Share this:
facebookgoogle_pluspinterestlinkedin

Categories: Povesti pentru cei mari