Tag : seara

Fericirea incepe cu ei… copiii nostri

sketch0

Aseara. Un lucru bun, un lucru rau, jocul nostru din fiecare seara.

Sofia. Un lucru rau-  Nu m-am jucat suficient cu Lego. Un lucru bun-  Am fost toti in parc si m-am dat cu bicicleta.

Sara.  Un lucru rau- In weekend nu este Violetta:) Un lucru bun- Am gatit cu tati pentru voi o friptura delicioasa.

Din jocul acesta scurt, dar extrem de amuzant si util, mereu constat ca ceea ce-i face fericiti pe ei, copiii nostri e timpul cu noi.

Timp de calitate in care sa nu fim intrerupti nici de telefoane, nici de mailuri, nici de publicitate:)

Pentru ca….merita(m)!


Share this:
facebookgoogle_pluspinterestlinkedin

Categories: Povesti pentru cei mari

Povestea din spatele povestii

e877e4830f0d9ea0c3111c2c9eee91b0 poveste cu mama

pinterest.com

La noi acasa, povestea de seara nu e o simpla poveste. E timpul meu cu fetele. Poate  nu atat de mult cat mi-as dori, dar de calitate.

Uneori, ne jucam “Un lucru bun, un lucru rau”. Povestim care a fost cel mai bun lucru din acea zi, si dimpotriva cel care nu ne-a facut placere. Aflu lucruri noi despre ele, le redescopar si ne cunoastem mai bine.

Urmeaza povestea. Ele o aleg. Avem un ritual intreg. Stau amandoua sprijinite de mine si rasfoim impreuna. Ne oprim sa explicam, sa puna intrebari.  Uneori servim ceaiul de printese sau mancam cookies. Pe care-i facem impreuna.

Povestea de dupa poveste e cea mai frumoasa. Atunci exploram zone ale sufletului. Ne punem in locul personajelor, gandim alte finaluri, facem joc de rol. Cele mai frumoase discutii ne-au fost prilejuite de aceste momente. E cel mai frumos timp al nostru. Impreuna.

De cand a invatat literele, Sara a inceput sa citeasca singura. Nu foarte cursiv, dar e pe drumul cel bun. Vrea sa scrie o carticica de povesti. A inceput cu desene si scurte propozitii. O incurajez si o sustin si ii spun mereu ca acolo, in carti va afla toate tainele lumii.


Share this:
facebookgoogle_pluspinterestlinkedin

Categories: Povesti pentru cei mari