Tag : sedinte

Ce astept de la tine, scoala draga?

copil-la-scoala

“Cand am mers la scoala, m-au intrebat ce vreau sa fiu cand o sa cresc mare. Eu am scris “FERICIT”. Mi-au spus ca nu am inteles intrebarea, iar eu le-am raspuns ca nu au inteles viata…”

                                                                      John Lennon

 

 

 

 

Mi-au placut tare mult vorbele de mai sus si mi-au reamintit pentru a nu stiu cata oara care sunt asteptarile mele fata de scoala.

Imi doresc :

  • Sa nu mai fim nevoiti  sa renovam fiecare clasa in care ajung copiii nostri. Imi imaginez ca directorul scolii are o adevarata strategie de rotatie, astfel incat sa ajunga sa fie echipate si amenajate toate salile de clasa. Trist, si de neinteles.
  • Sa nu se mai schimbe in fiecare an cate ceva, sa fie lasate lucrurile sa se aseze si sa poata fi urmarite efectele acestei reforme. Vocea noastra, a parintilor, sa conteze cu adevarat.
  • Sa nu se aglomereze cu fiecare an mai tare materia, ci dimpotriva, luand exemplul altor sisteme de invatamant eficiente din Europa sa se aeriseasca si sa se decongestioneze, spre binele si fericirea copiilor nostri. E normal, si indicat chiar sa aiba timp de activitati extra-scolare si sa se poata juca.
  • Sa ne intalnim la sedinte nu ca sa semnam tone de documente in care “scoala” isi ia toate masurile de siguranta si se absolva din start, de orice vina i-ar putea fi imputata, ci, ca sa discutam deschis despre copiii nostri, despre ce putem face concret ca “sa schimbam ” sistemul
  • Ca in locul temelor clasice  sa fie pusi sa gandeasca, sa argumenteze, sa gaseasca solutii, sa lucreze in echipe pe proiecte, sa faca experimente
  • Sa nu  ne mai cramponam de FB-uri, premii si  topuri, pentru ca in final, nu ele sunt cele care ne transforma in OAMENI, ci suma celorlalte lucruri care se pierd pentru ca nu sunt incluse in “programa”
  • Sa nu mai aud comparatii intre copii, intre scoli, intre cadrele didactice. Singura comparatie acceptata de mine e aceasta: Sa fiu mai bun decat ieri!

Sursa foto: www.desprecopii.com

 


Share this:
facebookgoogle_pluspinterestlinkedin

Categories: Povesti pentru cei mari, Uncategorized