Tag : vise

Ce vrei sa te faci cand esti mare?

image.axd

Am auzit obsesiv cu totii intrebarea asta. Acum imi vine sa rad, cum ar putea un copil care  abia descopera lumea  si posibilitatile ei infinite, sa stie ce va face cand este adult?  Si cum va trebui sa isi asigure existenta cu ajutorul meseriei alese?

Si totusi…interesant de urmarit cum optiunile din copilarie au legatura cu meseriile alese in viata de adult . In unele cazuri, raspunsul la intrebarea cu pricina e confirmat de alegerea meseriei din viata de adult. In alte cazuri, optiunile initiale s-au transformat in simple pasiuni.  Si, mai este al treilea caz….cele care s-au stins pe drum, pentru ca nu au fost suficient de puternice sa treaca proba timpului.

E clar, cand suntem copii alegem cu sufletul, cand devenim adulti, alegem cu mintea. Rational.

Eu, de exemplu. Am vrut sa fiu prima data, invatatoare. Chiar am fost. Am terminat liceul pedagogic si am fost un an invatatoare. Apoi am facut facultatea si am lucrat pe rand in publicitate, marketing, PR, marketing…

Lumea copiilor m-a chemat din nou, atunci cand am devenit eu insami mamica. M-am reintors in gradinita, ca educatoare. Am crezut ca voi fi mai aproape de fetele mele. Nu se rupsese inca celebrul cordon:)

Am stat 1 an acolo, poate unul dintre cei mai frumosi si mai grei ani din viata mea. Acolo am decoperit si alt univers decat cel roz:), am patruns in universuri de zane si printi, acolo am, descoperit maretia si candoarea sufletului de copil, acolo am vazut si am simtit pe propria-mi piele ce munca grea si importanta e cea cu copiii. Si ce putin e inteleasa si valorizata astazi.

Am revenit in Marketing si PR, dragostea mea veche, si cred ca as fi putut ramane mult si bine aici, daca nu s-ar fi instalat, ea, INDOIALA…Ca e timpul sa merg mai departe, ca mi-e dor sa scriu mai mult ca vreau sa le vad crescand pe fetele mele si sa cresc si eu, in alt fel.

Si atunci gata, a incoltit ideea, au inceput sa se nasca visele, sa prinda contur si a fost ca si cum am stiut dintr-o data ca asta vreau sa fac  acum, cand sunt mare.:) Sa scriu. Povesti pentru copii. A fost o calatorie lunga, frumoasa, deloc istovitoare, din care am invatat enorm, si care m-a adus azi aici. Cred ca nu e niciodata prea tarziu sa iti urmezi visele, drumul, sufletul.

Ma gandesc acum de ce nu am facut-o mai demult? Simplu. Nu era vremea mea pentru povesti.


Share this:
facebookgoogle_pluspinterestlinkedin

Categories: Povesti pentru cei mari

Inceputuri

noi inceputuri

 

Cred ca mereu mi-au placut inceputurile. Emotia, planurile, ideile  care zburda libere si te dezmortesc. Te readuc la viata si deschid porti spre lumi la care doar ai visat, dar ai tot amanat sa intri.  Din comoditate. Lasitate. Teama, 

Nu ma tem de inceputuri. Le privesc ca pe noi provocari. Din care sa invat, sa ma dezvolt, sa cresc. Nu suntem copaci, sa ramanem plantati undeva, Suntem oameni. Cu idei noi, cu vise noi, cu perspective noi. 

Nu imi plac despartirile, asta e adevarat. Dar eu cred ca de fapt nu ne despartim de oameni, ci de anumite povesti pe care le-am trait cu ei. Oamenii raman tot acolo, fiecare cu locul lui in inima ta. Poti sa creezi alte povesti cu ei sau sa pastrezi amintirile frumoase care v-au legat.

Dar tu, mergi mai departe. Catre visul tau. Fara sa mai asculti vocile care incearca sa te intoarca din drum, fara sa te lasi invinsa de obstacolele care se intrezaresc.

M-am schimbat? Da…cred ca e normal. Mi-am dorit altceva in fiecare etapa a vietii mele. In facultate sa invat, sa fiu autodidact, la primul job sa demonstrez, la al doilea sa cresc, apoi sa fiu cea mai buna. Au aparut ele, fetitele, si mi-au aratat ca viata nu e doar cariera. Ca zambetul si fericirea lor sunt infinit mai importante. Am incercat  si caut inca sa gasesc  echilibrul intre a fi mamica cu norma intreaga si a-mi urma visele ,

Cu siguranta, nu va fi usor. Dar merita sa incerc. Inceputul de acum va fi…al treilea copil al meu. Cred in el si voi face totul pentru a-l creste mare si frumos:)

 

 


Share this:
facebookgoogle_pluspinterestlinkedin

Categories: Povesti pentru cei mari