Tag : zi-buna

Binele din fiecare zi

 

tranzitie_spre_nefericire_fericire

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se poate ca nu fiecare zi sa fie buna, dar exista, cu siguranta ceva bun si frumos in fiecare zi.
Nu eu am zis-o, dar mi-a placut mult si cred in aceste vorbe.
Nu-i pot intelege pe cei care se lamenteaza mereu ca nu au bani, ca nu e ok la job, ca nu sunt cuminti copiii, ca nu sunt fericiti in casnicie. Si lista continua, si continua, si zilele trec, si viata se scurge intr-un lung sir de nemultumiri si lamentari continue.

Legat de asta, imi amintesc ce mi-a spus odata, demult pediatra, cand Sara era micuta si eu ma plangeam ca orice proaspata mamica, de faptul ca nu mananca suficient.
-Ce a mancat azi?
-Pai… de dimineata a baut putin lapte.
-Fructe a mancat?
-A mancat jumatate de banana.
-Asa, si la pranz?
-A luat cateva linguri de supa si a mancat si din felul doi mai bine de jumatate.

Verbalizand mesele in fata doctoritei, mi-am dat seama ca de fapt, manca suficient. Cat sa fie bine, sanatoasa. Evident, nu tot ce gateam eu, plina de zel.
Mi-au ramas si acum in minte vorbele doctoritei: Nu avem nevoie de multe alimente, ca sa fim sanatosi, dar trebuie sa fie de calitate.

Extrapoland la discutia noastra anterioara, atunci cand spunem ca am avut o zi proasta, si nu zice nimeni ca nu avem intamplari, evenimente nefaste, oameni care ne dezamagesc, proiecte care esueaza, discutii in contradictoriu, haideti sa vedem si partile bune din acea zi,  si de fapt, din fiecare zi:  faptul ca suntem sanatosi, ca avem copii grozavi, ca avem familii care ne iubesc si ne protejeaza.

Sa fim optimisti, recunoscatori pentru tot ce avem, sa nu pierdem veselia, rasul si energia pozitiva.

Sa vedem si sa regasim binele in fiecare zi!


Share this:
facebookgoogle_pluspinterestlinkedin

Categories: Povesti pentru cei mari