Lupta dintre a fi mama….si toate celelalte la un loc

 

20140921_091045

In mintea mea e o granita clara intre viata de dinainte de a fi mamica si cea de dupa. Pe mine, experienta de mama m-a schimbat iremediabil.

Daca inainte, imi defineam succesul in functie de realizarile profesionale, o data cu nasterea primului copil, am constatat ca prioritatile nu mai sunt aceleasi, succesul insemna acum o balansare perfecta intre job, copil si familie. Lupta accea perpetua intre a fi un angajat bun, dar si o mama si o sotie  prezenta, atenta.

Si a aparut al doilea copil, si lupta a devenit mai acerba. Si sentimentul de culpa mai mare. Timpul nu mai ajungea niciodata. Si se impartea inevitabil intre gradinita, balet, acasa, job, timp pentru familie si timp pentru mine:) Hmm…Mai stii ce e acesta? Timp pentru tine, o baie cu spuma in timpul careia sa nu-ti bata nimeni de 10 ori la usa, timp de iesit la film sau cu prietenele, in care sa nu primesti sms de la sot ca nu stie ce sa faca cu bebe, timp sa citesti si chiar sa savurezi o carte:)

Sa fiu un angajat performant, creativ si proactiv. Sa fiu o sotie buna, atragatoare, suportiva. Sa am o casa  curata, sa gatesc bine si sanatos). Sa fiu o mama buna: prezenta pentru copiii mei, calda, amuzanta.

Cum le faci pe toate? Cat de bine le faci? Care au prioritate? Cum reusesti sa iti gasesti echilibrul si linistea interioara? Cate compromisuri suntem nevoite sa facem noi, femeile?

Din pacate nu exista reteta perfecta, exista doar calea potrivita pentru fiecare. Cum facem noi? De foarte multe ori imbinam distractia cu activitatile domestice: gatim impreuna sau cantam in timp ce facem ordine, pe masina povestim si exersam engleza, seara la culcare avem momente de povesti si jocuri amuzante.

Eu inca incerc sa gasesc o cale de mijloc, care sa imi permita sa fiu  cat mai aproape de copiii mei, dar si ma dezvolt personal, profesional. Pentru ca… o mama fericita e o mama buna.

20140924_172913


Share this:
facebookgoogle_pluspinterestlinkedin

Categories: Povesti pentru cei mari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>