Pe cine iubesti mai mult?

Cand ai doi copii totul se imparte la doi: jucariile, dulciurile, atentia, dragostea, totul…

Sofia e cea care ma innebuneste cu intrebarile: “Dar totusi cine a desenat mai frumos?” Dar mami, spune, care lucrare ti se pare mai frumoasa? Hai, spune ca nu ne suparam”. Si cea care ma omoara: “Dar pe cine iubesti mai mult? Un pic, un pic mai mult?”

Ca si cand as putea sa o iubesc pe una mai mullt decat pe cealalta. Ca si cand nu le-as fi explicat de atatea ori ca o mama nu isi poate iubi mai mult un copil decat pe altul…Si totusi, simt mereu nevoia de confirmare: “Va iubesc la fel pe amandoua. Egal. Enorm. Dar egal.”

Sara este copilul bun, generos, cald. Are o empatie extraordinara. O impresioneaza suferinta copiilor, a animalelor, a lumii intregi. E generoasa, sensibila si  extrem de toleranta. O iubeste toata lumea si are o gramada de prieteni. Vrea sa devina artista sau balerina:)

972586_292216727603683_1364164023_n

Sofia, pe de alta parte, e independenta, puternica. Fiind al doilea copil, a trebuit sa lupte pentru a obtine ce isi doreste, deci e mai putin toleranta decat Sara. Nu este prietena tuturor, dar de cele mai multe ori, e liderul:) Zice ca vrea sa devina educatoare sau calculatorista ca tati:)

10178180_292035784288444_278089288_n

Ele sunt comorile mele. Diferite, si totusi atat de complementare. Sara o intelege si o iarta adesea pe Sofia. Fiind mai mare si extrem de talentata, o invata o gramada de lucruri  in jocurile lor de-a scoala, de-a magazinul, de-a vecinele, de-a artistele. Isi impart rolurile, uneori cu vorba buna, alteori cu scandal:).

Ce stiu sigur e, ca se iubesc enorm si vor fi cel mai important sprijin una pentru cealalta toata viata.

Iar eu, nu am cum sa masor in procente dragostea fata de ele sau sa o compar….e totala si…neconditionata. Dar vor intelege asta, atunci cand vor fi si ele, mamici. Pana atunci, mai strig odata in gura mare: VA IUBESC LA FEEEEL:)


Share this:
facebookgoogle_pluspinterestlinkedin

Categories: Povesti pentru cei mari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>